Bouwkundige keuring

Wanneer u een huis koopt, heeft u een zogenaamde ‘onderzoeksplicht’. U bent zelf dus verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek naar de staat van het huis. Met een bouwkundige keuring kunt u aantonen dat u hier aan heeft voldaan. Mocht u de bouwkundige keuring in de ontbindende voorwaarden hebben laten opnemen, dan kunt u met de keuring zelfs eventueel de koop ontbinden of over de prijs onderhandelen.

Energielabel

Sinds 2015 is het verplicht om een definitief energielabel aan uw huis te verbinden bij verkoop van uw woning. Wilt u alles weten over dit label? Lees dan verder! Een label is handig: hiermee kunnen eventuele kopers in één keer zien of een woning zuinig is of niet. Het label bestaat uit verschillende klassen. Deze klassen lopen van A tot en met G. Een woning met label A is erg groen en zuinig.

Aardbevingsschade

Heeft u zich aangemeld bij het Centrum voor Veilig Wonen en een 1e lijn taxatierapport ontvangen? Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met de rapportage die u heeft ontvangen. Dan kunt u bij ons opnieuw een schadebeoordeling uit laten voeren, een zogenaamde contra-expertise. Onze bouwkundige experts komen bij uw langs en onderzoeken het object.

Contact